Menü

MEDYA DERNEĞİ BASIN AÇIKLAMASI

Turkuvaz Medya Grubu’nun Almanya bürosu temsilcileri deneyimli gazeteciler İsmail Erel ve Cemil Albay’ın 17 Mayıs 2023, sabah 06.00’da Alman polisi tarafından hukuksuz bir şekilde göz altına alınmaları, kullandıkları telefonların ve bilgisayarların gasp edilmeleri, evrensel bir değer olan ‘Basın ve İfade Özgürlüğü’ açısından kabul edilemez bir hadisedir.Rutin mesleki faaliyetlerini yapmaktan başka bir faaliyeti olmayan gazetecilerin göz altına alınmaları sonrası aileleri ve çalıştıkları kurumla irtibat kurmaları ve durumlarıyla ilgili bilgi vermelerinin engellenmesi, yaşananların vahametini daha da artırmıştır.Almanya gibi demokratik ve Basın ve İfade Özgürlüğü’ne saygılı olduğu varsayılan bir ülkedeki bu gelişmenin, gazeteciSEE DETAILS

MEDYA DERNEĞİ BASIN AÇIKLAMASI

Medya kuruluşlarının var olma sebeplerinden biri halkın haber alma hak ve ihtiyacını karşılamaktır. Bu çerçevede televizyonlar ve gazeteler en şaşırtıcı, sarsıcı hatta dehşete düşürücü konuları işleyebilirler. Önemli olan okurla ve izleyiciyle paylaşılan bilgilerin gerçek ve doğru olmasıdır. Medya Derneği olarak son günlerde üyemiz olan ATV kanalında yayımlanan Esra Erol’la programında yaşananları bu çerçevede değerlendiriyoruz. Programa bizzat başvuran kişiler, soy bağı konusunda yaşadıkları şüphenin giderilmesini istemişlerdir. Yapılan tetkikler neticesinde soy bağının çarpıtıldığı gerçeğine ulaşılmıştır. Temelde bunun bir gazetecilik faaliyeti olduğu konusunda şüphe yoktur. Programda ortaya çıkan şoke edici gerçekle yapımcıyı, kanalı, hatta bütünSEE DETAILS

MEDYA DERNEĞİ BASIN AÇIKLAMASI

Son günlerde bazı gazetelerin adeta birer tekzip gazetesi gibi çıktığını üzülerek görüyoruz. Bu durum Medya Derneği olarak bizi kaygılandırıyor. Yalan haberler medyaya duyulan güveni derinden sarsmaktadır. Kişilerin ve kurumların itibarına suikast düzenlemek maksadıyla yapılan manipülatif haberler medyanın zaten darbe almış itibarına daha çok zarar vermektedir. Yalan ve yanlış haberlerin ısrarla sürdürülmesinin, toplumun doğru habere ulaşmasını ve medyanın demokratik işlevini yerine getirmesini imkansız kılması da, konunun dikkat çeken yönlerindendir. Tekzip anayasal bir haktır. Kişilik hakları ihlal edilen birey ve kurumların bu haklarını kullanması bir sorumluluk, hatta zorunluluktur. Bazı gazetelerin son günlerde adeta tekzip bülteniSEE DETAILS

Mısır Hükümetini Kınıyor, Anadolu Ajansı Çalışanlarının Derhal Serbest Bırakılmasını İstiyoruz

Mısır polisi 14 Ocak 2020’de Anadolu Ajansı’nın Kahire bürosuna baskın yaparak dört ajans çalışanını hukuksuz bir şekilde göz altına almıştır. Baskın sırasında ajans çalışanlarının dışarıyla irtibat kurmaları ve durumlarıyla ilgili bilgi vermeleri engellenmiştir. Güvenlik güçleri ajans avukatına bilgi vermedikleri gibi avukatın aramaya nezaret etmesini de engellemiştir.

Gençlerin Dijital Alışkanlıkları Araştırma Sonuçları Açıklandı

Medya Derneği ve Üniversite Medya Birliği ortaklığıyla 40 üniversitede yapılan araştırmada, gençlerin dijital alışkanlıkları ölçüldü.