Menü

MEDYA DERNEĞİ BASIN AÇIKLAMASI

Son günlerde bazı gazetelerin adeta birer tekzip gazetesi gibi çıktığını üzülerek görüyoruz. Bu durum Medya Derneği olarak bizi kaygılandırıyor. Yalan haberler medyaya duyulan güveni derinden sarsmaktadır. Kişilerin ve kurumların itibarına suikast düzenlemek maksadıyla yapılan manipülatif haberler medyanın zaten darbe almış itibarına daha çok zarar vermektedir. Yalan ve yanlış haberlerin ısrarla sürdürülmesinin, toplumun doğru habere ulaşmasını ve medyanın demokratik işlevini yerine getirmesini imkansız kılması da, konunun dikkat çeken yönlerindendir. Tekzip anayasal bir haktır. Kişilik hakları ihlal edilen birey ve kurumların bu haklarını kullanması bir sorumluluk, hatta zorunluluktur. Bazı gazetelerin son günlerde adeta tekzip bülteniSEE DETAILS

Mısır Hükümetini Kınıyor, Anadolu Ajansı Çalışanlarının Derhal Serbest Bırakılmasını İstiyoruz

Mısır polisi 14 Ocak 2020’de Anadolu Ajansı’nın Kahire bürosuna baskın yaparak dört ajans çalışanını hukuksuz bir şekilde göz altına almıştır. Baskın sırasında ajans çalışanlarının dışarıyla irtibat kurmaları ve durumlarıyla ilgili bilgi vermeleri engellenmiştir. Güvenlik güçleri ajans avukatına bilgi vermedikleri gibi avukatın aramaya nezaret etmesini de engellemiştir.

Gençlerin Dijital Alışkanlıkları Araştırma Sonuçları Açıklandı

Medya Derneği ve Üniversite Medya Birliği ortaklığıyla 40 üniversitede yapılan araştırmada, gençlerin dijital alışkanlıkları ölçüldü.