Duyurular

Mısır Hükümetini Kınıyor, Anadolu Ajansı Çalışanlarının Derhal Serbest Bırakılmasını İstiyoruz

Mısır polisi 14 Ocak 2020’de Anadolu Ajansı’nın Kahire bürosuna baskın yaparak dört ajans çalışanını hukuksuz bir şekilde göz altına almıştır. Baskın sırasında ajans çalışanlarının dışarıyla irtibat kurmaları ve durumlarıyla ilgili bilgi vermeleri engellenmiştir. Güvenlik güçleri ajans avukatına bilgi vermedikleri gibi avukatın aramaya nezaret etmesini de engellemiştir.

Dört ajans çalışanı 15 Ocak 2020 tarihinde polis tarafından kaçırılarak bilinmeyen bir yere götürülmüştür. Haksız yere alıkoyulan ajans çalışanlarının hayatlarından endişe edilmektedir. Darbeci Mısır hükümetinin sicili bu endişeleri artırmaktadır.

Mısır makamları göz altına alınan Anadolu Ajansı çalışanlarıyla alakalı bilgi vermeyi reddetmektedir. Bu kesinlikle kabul edilemez bir tavırdır. Mısır polisinin eylemi sadece medyaya yönelik bir saldırı değil aynı zamanda en temel insan haklarının ortadan kaldırılmasıdır.

Mısır hükümeti gazetecilere yönelik hasmane ve keyfi tutumundan vazgeçmelidir. Türkiye’den, Anadolu Ajansı’ndan ve kaçırdığı insanların ailelerinden özür dilemelidir. Derneğimiz bu konuyu bütün uluslararası platformlarda gündeme getirecek ve sonuna kadar takip edecektir.

***

Egyptian police raided the Cairo bureau of Anadolu Agency and unlawfully arrested four employees. During the arrest, AA employees were prevented from communicating with the outside world. In addition to failing to inform the Agency’s lawyer, the security forces also deterred him from supervising the arrest.

Four AA employees have been abducted to an unknown place. We are fearing about the employees’ lives, who have been unlawfully abducted. The track record of the putschist Egyptian government increases our fears.

Egyptian authorities are rejecting calls for information regarding the situation of the employees. This is a deeply unacceptable attitude. The Egyptian police’s acts are not only an attack against media but also the total suppression of human rights.

As the Media Association, we hereby condemn the Egyptian government and demand that Anadolu Agency employees be set free immediately. The Egyptian government should give up its hostile and arbitrary attitude against journalists.

The Egyptian authorities should apologize to Turkey and to the families of the abductees. Our association will bring forth this issue in international platforms and follow the case to the end.

***

اقتحمت قوات الشرطة المصرية في 14 يناير/ كانون ثاني 2020، مكتب وكالة الأناضول في القاهرة واحتجزت أربعة من موظفي الوكالة بشكل غير قانوني. وخلال المداهمة، مُنع موظفو الوكالة من الاتصال بالخارج وإعطاء معلومات حول وضعهم. كما رفضت الشرطة المصرية إبلاغ محامي الوكالة بأي معلومات، ومنعته من حضور عملية التفتيش.
وفي 15 يناير 2020 اقتادت الشرطة المصرية موظفي الوكالة الأربعة إلى مكان مجهول.

ونشعر بقلق إزاء حياة موظفي الوكالة الذين تم احتجازهم دون وجه حق. كما يعزز هذا القلق سجل حكومة الانقلاب في مصر الحافل بمثل هذه التصرفات.

ترفض السلطات المصرية تقديم أي معلومات عن موظفي وكالة الأناضول الذين تم احتجازهم، وهو أمر لا يمكن القبول به على الإطلاق.

إن سلوك الشرطة المصرية ليس مجرد اعتداء على وسيلة إعلام، بل هو انتهاك لأبسط حقوق الإنسان الأساسية.
وبصفتنا جمعية إعلامية، ندين تصرف الشرطة المصرية، ونطالب بالإفراج الفوري عن موظفي وكالة الأناضول، الذين احتُجزوا كرهائن بشكل غير قانوني.
وعلى الحكومة المصرية أن تتخلى عن موقفها العدائي والتعسفي تجاه الصحفيين، وأن تقدم اعتذارها لتركيا ووكالة الأناضول وأًسر الموظفين المحتجزين.

وستقوم جمعيتنا بإثارة هذه القضية في كل المحافل الدولية وستتابعها حتى النهاية.

Yazar

Avatar